Tarih 17 Ağustos 1999... Saatler sabaha karşı 03.02'yi gösterdiğinde Marmara, son yılların en şiddetli depremiyle sarsıldı. 7.4 büyüklüğündeki deprem, Türkiye'nin unutulan deprem gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi.
Marmara'yı vuran deprem felaketinin üzerinden tam 10 yıl geçti.
17 Ağustos 1999 sabahından bu yana, bölgede yaralar sarılmaya çalışılsa da, depremin insanların hafızalarında bıraktığı derin izler tazeliğini koruyor.
Felaketin 10. yılında, yakınlarını ve evlerini kaybedenler her sabah olduğu gibi bu yıl da yine aynı sarsıntıyla uyanacaklar güne...
Aynı korkuyu, doğa karşısında aynı çaresizliği yaşayacaklar...
17 Ağustos'un ardından Türkiye yeni bir döneme girdi. Şimdiye kadar depremi bilmeyen Türkiye, kendi gerçekliğinin farkına vardı.
Peki 10 yılda Türkiye'de ne değişti? Türkiye, Marmara'da beklenen olası depreme ne kadar hazır? 17 Ağustos'ta kaybedilen ve yıkılan hayatlar topluma neyi, ne kadar öğretti?
![]()
Acılarını hala dindiremedik Allah ölenlere rahmet eylesin uzunca zaman geçti ama hala unutulmadı
Ben depremde hayatını kaybedenlere Yüce Allahtan Rahmet kalanlara da sabır diliyorum.Allah yardımcıları olsun.bir daha da yaşatmasın Rabbim diyorum.
Bookmarks