Oyuncucom oyuncu_masaoyunlari_okey_adx728x90 Image Banner
Toplam 11 sonucun 1-11 arası gösteriliyor

Konu: Finans-Analiz konumuz:Borsa

Super Moderator
    Nereden
    Anılardan
    Oyuncucom oyuncu_masaoyunlari_okey_adx120x240 Image Banner
    Fırsatların başladığı bir dönemdeyiz dostlar ve artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak ekonomimiz oldukça direnç kazandı.50 yıllık rüyanın sonuna yaklaştık ve bu son fırsatımız olacak imkb'de tüm şirketler gerçek piyasa değerlerine ulaşacak ve treni kaçıran yaya kalacak.şu anda imkb-30 ve 50 kağıtları çoktan değerlenmeye başladı ancak bilinçsiz bir alıcı ortamı olduğu için imkb-100 kağıtları hala çok ucuz ben burdan bundan sonra dileyen dostlara şirket haberlerini, ucuz kalan hisselerden portföy oluşturmayı alım ve satım zamanlarını yazacağım.
    evet ilk gizli hissemiz DOAŞ
    piyasa değerine ve endeks çıkışına göre oldukça ucuz hatta bedava şu an imkb 1. seans kapanışına göre 4950 tl hissenin halka arz satışı 6200'den oldu şirketin ithal oto satışında geçen yılın 9.ay bilançosuna göre ciddi artışlar var dünyada oto fiyatlarında önemli düşüş olsada ülkemiz bu durumdan etkilenmedi nedeni ise dinamik bir piyasa oluşması ve ekonomide başlayan olumlu rüzgar. enflasyon rakamlarıda umut verici boyutlarda ben derimki bu hisse alınır üstüne yatılır kısa vadede ciddi kar vadeden bir hisse.bol kazançlar dileği ile
    hisse adı oaş
    Alım aralığı : 4900-4950
    Satım aralığı : 5600-5750
    Stoploos : yok zaten hisse en dipte taban oluşturmaya başladı

Cezalı Üye
    Teşekkürler Düzdağ,
    Umarım birikimleri olan arkadaşlarımız ellerindekini doğru sepetlere koyabilirler. Artık döviz, faiz, yastık altı altını gibi enstrümanların bir yatırım olmadığını görmek lazım. Tabi ki paranızın hepsini de, Borsaya koymak da akıl karı değil. Ama doğru şirketlere yatırım yapmak, bazen en akıllıcası.. Benim tercihim, birikimlerimin 100 lirasının 50 lirası ile karma fonlar, %20 si ile borsa, kalanını döviz sepetine yatırmak.

Super Moderator
    Nereden
    Anılardan
    hisse alımı yapıpta şimdi ne olacak diyen arkadaşlar piyasaları yakından takip ediniz.kulaktan dolma kötü haberlere itibar etmeyiniz,30 yıldır bu ülkenin kanını emen bazı sülükler şimdi sizin paranızı nasıl kaparım hesapları yapıyorlar hisse düşürüp küçük yatırımcının elindeki kağıtları kapmak hisse yükselterek'de küçük yatırımcıya pahalı kağıt satma peşindeler. Bu spekülatörler gibi düşünüp onlar gibi strateji uygulamak hesaplarını darmadağın edebilir ancak bunun için tüm küçük yatırımcının kollektif çalışması gerekir.Bununla ilgili stratejilere ilerleyen zamanlarda değineceğim unutmayın borsada işleyen dinamik
    Herkez alırken satmak,Herkez satarken almak sevgilerle. :turkbay:

Super Moderator
    Nereden
    Anılardan
    Arkadaşlar imkb'de her şirketin kendine ait sektör bölümü olur ve bu sektörün imkb ortalama şirket değerleri o bölüm başlıklarında belirtilir.bu ortalamalarda dikkat edilecek hususlar o şirkete ait fiyat/kazanç oranı ,piyasa defter değeri,kar marjı,borç stoğu,cari açığı ,kar marjı ve 3-6-9-12 aylık bilanço verileri.
    örnek sektör -gıda / şirket - düzdağ gıda şimdi gıda sektörünün imkb fiyat/kazanç oranı % 35.7 ancak düzdağ gıda'nın fk'cı % 12 bu hesaplara göre bu hisse ucuz ama niye ucuz sadece bu verilerle alım yapamayız sırada bilanço verileri var burdada 9/2004 aylık bilanço'su 9/2003 bilançolarından % 30 daha karlı gözüktüğünü varsayalım bu seferde borç stoğu'na bakmak gerekiyor borç stoğu % 40 altında olduğunu varsayarsak bu hisse sudan ucuz demekten başka bir şey kalmıyor işte borsada bunun gibi gözden kaçmış daha bir çok hisse mevcut.
    şimdilik bu kadar dostlarım umarım naçizane bilmeyen arkadaşlarıma katkım olur.sevgilerimle :mini072: :mini072: :mini072:

Cezalı Üye
    dostum bizim borsada bu bilançolar, kar lar falan önemli değil ki.. bizde kağıdı topluyo amcam oynuyo durmadan.. ben şahsen hiç bakmam şirketin bilançosuna felan. işlem hacmi yüksek kağıt alırım ki kolay elden çıkartabileyim ve sert düşüşe yakalanmayayım. sağlam bi tüyo olmadan asla küçük kağıda girmem

Super Moderator
    Nereden
    Anılardan
    mesele o kadar basit değil dostum bak şimdi......
    ekonomide olumlu rüzgar estiğinde spekülatörler kollektif olarak grup alımı yapar genelde ilk startları imkb-30 kağıtlarıdır 1000 liralık kağıdı 1500 tavanı yaptırırlar küçük yatırımcı borsayı fazla tanımadığından imkb-30 kağıtlarının sağlam olduğu bilinci ile fk.oranlarını incelemeden mal kapma yarışına girer.büyük gruplar ise artık piyasaya çeşitli spekülasyonlar yayıp iyi şirket haberleri vermeye başlar buda
    alım çılgınlığı yaratır bu arada aynı oyuncular ulusal-100'e bağlı olmayan hisse alımıda yapmaya başlar imkb-30'dan hisse alamıyan küçük yatırımcı çılgın gibi bu kağıtlardan'da almaya başlar 1500 liradan imkb-30 kağıdı alan küçükler hisseyi 2500'e çıkarırı stanby'de kalan grub imkb-30 hisselerinde satış yapmaya başlar nereye kadarmı küçük yatırımcının 1500'den mal ettiği kağıdı 1000 liraya düşürene kadar zarar eden küçükler beklemeye başlar satış yapmazlar.büyük grubun içi rahattır nasılsa birileri artık o hisselerin bekçisi olmuştur bu arada ulusal-100 dışındaki kağıtlar imkb yükselişinden küçüklerin sayesinde nasibini almıştır aynı satışı yapan grup burdada bekçilerini yani küçük yatırımcıyı bırakır yıl sonu bilançoları yüksek olan hisseler ilk çıkışı yaptığında 1000 liralık hissede 1500 liralık değere ulaşır ağızı yanan küçükler paralarını kurtarma sevinci ile hisseleri satar(Aslında beklediği aylar ve o günkü enflasyon değerlerine göre zarar etmiştir)1500 tl olan hisse küçüklerin satışı ile 1000 tl'ye düşer ve o bilinen deyim herkez satarken al- herkez alırken sat çarkı çalışır ve grup 1000 liradan malı toplar ve yıl sonu temettü ve bedelsizlerini cebe indirir.sevgilerimle.

ÜYE
    duzdag usta doas da yanlisin var derim... bir hisse 6200 den acilmadi 6750 den halka arz oldu... nerden mi biliyom bu kagit elimde patladida ordan biliyorum...

6750den arzdan aldim 5050 den sattim... hissede neler oldugunu bilmiyorum... normalde garanti bankasinin kagidina sahip cikmasi lazim ama cikmiyor... teknik olarak iyi incelemek lazim derim... buyuk bir cikis olamssa kisa vadede senin dedigin yerlere gelmesi biraz zor gibi gorunuyor saygilar

Super Moderator
    Nereden
    Anılardan
    dostum halka arz rakamında haklısın ancak spk'nın açıklamasını aynen yazıyorum adı geçen Doaş (Doğuş otomotiv)şirketinin halka arz değerleme rakamları yabancı bir firma tarafından değerlendirildi ve arz rakamı 6750'den yapıldı ve yabancı yatırımcılara bu hissenin bir bölümü satıldı vergiden muaf olan bu hisse yabancılara 6200'den verildi.ancak ülkemizde'ki satış 6750'den gerçekleşti yabancı alıcılarada spk kural gereği 3 ay satamama kuralı getirildi ancak büyük satış yapılarak hisseyi 6750'den alan türk yatırımcısı mağdur oldu halbuki 3 ay satılmama garantisi verilmişti spk kısa zamanda petrolofisi benzeri bu olaya el atmaya hazırlanıyor ve 6750'den hisse alan yatırımcı mağduriyatten kurtulacak açıklanan halka arz rakamı 6200 olarak belirlendi.ayrıca halka arzın ilk gününde 6750 açıklanan doaş hisseleri halka arz bitimi sonrası 6200'den işlem gördü bilginize.tarafımdan verilen tüm bilgiler gerçek kaynaklardan olup hiç bir surette kişisel tahminlere dayanmamaktadır. :nono: :nono: :nono:

Super Moderator
    Nereden
    Anılardan
    Endekse göre betası yüksek hisseler Akbank,Alcatel,Doğan holding,Doğan yayın holding,Finansbank,ve Garanti bankası bu hisseler endekse göre daha hızlı hareket eden betası yüksek hisselerdendir.endeks düşme eğilimine girdiğinde ise endekse göre daha yavaş hareket den hisseler ise Adana çimento C,Anadolu efes,Akçansa,Ak enerji,Ak sigorta,Aksa,Alarko holding,ve Arçelik gibi hisseleri öneririm.bol kazançlar dileği ile hoşçakalın.

Super Moderator
    Nereden
    Anılardan
    Hisse senetleri piyasasında, AB Parlamentosu’nda yarından itibaren görüşülecek olan Hollandalı HDP üyesi Camiel Eurolings’in hazırlamış olduğu Türkiye ile ilgili raporun baskısı görülüyor. Teknik anlamda da sıkışma oluşumunu aşağı yönde kırmasını beklediğimiz piyasada düzeltme hareketi devam ediyor. Geçen haftadan beri takip ettiğimiz üçgen formasyonunu aşağı yönde kıran İMKB-100 endeksi 21,700 seans içinde 21,200 desteğine kadar geriledi. Tepki alımlarının sınırlı kaldığı piyasada endeks seans sonuna kadar 21.800 üzerinde sıkışık seyir izledi. Endeks ilk seansı 429 puan düşüşle 21,815 puandan kapadı. İşlem hacmi 269 trilyon TL ile çok düşük kalırken ilk 5 kurum bazında İMKB-30 hisselerinden 12 trilyon TL ve İMKB-100 hisselerinden ise 15 trilyon TL para çıkışı oldu. 1.50 sent desteğinin kırılmasıyla 1.48 sent desteği korunmaya çalışıyor. Satış baskısının sürmesi durumunda endeksin hedefi orta dönem yükselen kanal desteği olan 21,600 (1.45 sent) seviyesi olabilir. Tepki alımlarının 21,900 ve 22,050 seviyelerinde güçlü direnci oluşabilir. Gerileme sırasında işlem hacminin de düşük kalması satıcıların isteksizliğini belirtmesi açısından olumlu.

Super Moderator
    Nereden
    Anılardan
    Oyuncucom oyuncu_masaoyunlari_okey_adx120x240 Image Banner
    Piyasalarda olumlu seyir izlenebilir

Başbakan Erdoğan’ın Almanya Başbakanı Schroeder ve Fransa Cumhurbaşkanı Chirac ile yapacağı üçlü zirveden olumlu sinyaller geldi. Avrupa Komisyonu'nun Türkiye'yle üyelik müzakerelerinin başlamasını tavsiyesinin ardından piyasaların odağında AB liderlerinin 17 Aralık zirvesinde alacağı karar ön planda. Fransa Cumhurbaşkanı Chirac, üyelik müzakerelerinin, kendisinin de hemfikir olduğu Avrupa Komisyonu'nun önerisi çerçevesinde başlayacağını belirtti. Le Monde Gazetesi’nin dünkü Fransa müzakereleri bir yıl geciktirecek haberini yalanlayan lider üyelik müzakerelerinin uzun sürebileceğini ve süreç sonunda da referandum olabileceğini, son sözün Fransız halkında olduğunu söyledi. Müzakerelerin başlama tarihi için ise “2005 ya da 2005 civarı” ifadesini kullandı. Diğer yandan 17 Aralık zirvesi öncesi Yunanistan’ın olumsuz tutumu sürüyor. Ege kıyılarında Türk uçaklarının uçmasını sözlü olarak protesto eden Yunanistan’ın tutumu piyasalarda şimdilik kaygı yaratmıyor. Dün Çukurova Grubu’nun ilk iki borç taksitinden oluşan tutarı ay sonu öncesinde ödemesi hisse senetleri piyasasında olumlu karşılanabilir. Ödemenin Grup şirketleriyle herhangi bir bağlantısı bulunmuyor ancak Grup’un iyi niyetini belirtmesi açısından önemli.

Hisse senetleri piyasasında liderler zirvesinden gelen olumlu sinyaller ve Çukurova Grubu’nun ödeme haberi olumlu seyir izlenmesini sağlayabilir. Petrol fiyatlarındaki gerilemenin ikinci gün de sürmesi ve dün dış piyasaların olumlu seyri satış baskısını gevşetebilir. Teknik olarak ise kısa dönemde nötr görünüm kazanan İMKB-100 endeksi orta dönemde yükselen kanal hareketi devam ediyor. Bugün için endeksin destek noktaları 21,900, orta dönem yükselen kanal desteğine de denk gelen 21,700 ve 21,550 seviyelerinde. Direnç noktaları ise kısa dönem alçalan dirence de denk gelen 22,250 güçlü direnci, 22,550, 22.650 ve 22,800 seviyeleri. Endeks bugün açılışın ardından 22,050 desteğini koruyarak 22,250 direncini test edebilir. Yükselişin sürebilmesi için 22,250 kısa dönem alçalan direncinin yüksek katılımla aşılması gerekli. Bu şekilde 22,350-22,450 ara direnç bandı test edilebilir. Yükseliş çabalarının sınırlı kalması durumunda ara direnç seviyelerinde görülebilecek sıkışmalar destek seviyelerini takip edebilir. Genel görünüm 21,900-22,350 bandında yatay seyre işaret ediyor. Bugün için 22,250 direnci takip edilerek al-sat amaçlı işlem yapılabilir. Orta dönem yatırımlar için yeni alım önermiyoruz. Alım yönünde katılımın yetersizliği nedeniyle orta dönem kanal desteğine gerileme riski devam ediyor. Orta dönem yatırımlar için 21,700 kanal desteği üzerinde “TUT” önerimi koruyorum.bol kazançlar. :mini082: :turkbay: :mini082:

Bookmarks

Gönderi Kuralları

• Yeni konular açamazsınız.
  • Konulara cevap veremezsiniz.
  • Eklenti yükleyemezsiniz.
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz.
  •