TÜM SUNNY , KAON , ORA , DIGICAG , HEMCO UYDU ALICILARINDA AYNI AKTARMA KABLOSU KULLANILIR
kabloyu kendisi yapmak isteyenler için 2 ucu dişi 9 pin rs 232 fis...ve computer inferface kablosu (2-2.5 metre)....elinizdeki tüm uçları 1- 1 bağlı hazır kablolarıda bir ucunu söküp sadece 2 ve 3 nosunun yerini değiştirerek kullanabilirsiniz..
Arkadaşlar,
Birçok Forum'da gördüğüm kadarıyla hep aynı hata yapılıyor ve bir önceki mesajda verilen şema'ya göre RS-232 ara kablo bağlantısı öneriliyor. Su Örümceği'nin vermiş olduğu şema doğru ancak bir ayrıntıya dikkat etmezseniz ara kablo iş görmez.
Şemadaki resimde belirtilen her iki RS-232 fiş erkek fiş'in resmi. Yani erkek fişteki uçların dizilişi:
1 2 3 4 5............1 2 3 4 5
.6 7 8 9 ...............6 7 8 9
şeklindedir. Halbuki dişi fişte durum tam tersidir. Yani:
5 4 3 2 1.........5 4 3 2 1
.9 8 7 6............ 9 8 7 6
şeklindedir. Eğer yukarıdaki ilk dizilişe göre dişi fişe uç bağlantısı yaparsanız :
1------------------1
4------------------3
3------------------4
5------------------5
şeklinde bir bağlantı yapılmış olur ki, bu durumda uydu alıcıya
yeni programı yükleyemezsiniz ve hata verir. Bu küçük ayrıntıya dikkat edip dişi
fiş üzerinde yazan uç numaralarına göre:
1------------------1
2------------------3
3------------------2
5------------------5
şeklinde bağlantı yapınız ve sorun yaşamayınız.
arkadaşım,
zaten açıklamasında 2 adet dişi fiş diyor ve basit ayrıntısını yazıyor bu şekilde çok karışık bir açıklama yazmışsın inan ben bile birkaç kez okuyup tam olarak anlıyabildim umarım kimsenin kafası karışmaz...
Sonuçta 2 dişi fiş ve
1------------------1
2------------------3
3------------------2
5------------------5 bağlantı yapılacak bu kadar...
Arkadaslar kapakli bilgisayarlarda 9 pin yoktur, yani rs 232 cabel takamassiniz, ben kendim neyaptim bir okuyun..
Elimde compaq kapakli bilgisayar var
ve normal disi bir rs 232 cabel aldim
ve rs 232 usb eni erkek olan bir cabel aldim,
usb- eni disi bulunmuyor piyasada,
usb bilgisayarima- erkek tarasinida- disi cable bagladim- öbür disi tarafinida cihazima bagladim com port 6 dan yükleme yapiyor.
Bunu belirteyimde belki kapakli bilgisayer almayi düsünenler olursa alsinlar.
Bookmarks