Oyuncucom oyuncu_masaoyunlari_okey_adx728x90 Image Banner
Toplam 4 sonucun 1-4 arası gösteriliyor

Konu: Alt yazı için yapılacak işlemler

Super Moderator
    Nereden
    Anılardan

becerikli.net Alt yazı için yapılacak işlemler

Oyuncucom oyuncu_masaoyunlari_okey_adx120x240 Image Banner
    drtic 2.0a TÜRKÇE

DM 500-56xx
    DM 7000-7020

ÖNEMLİ: drtic2.0a ile yükleme yaptığınızda, tüm modellerde altyazıları var/tit içine değil, var/tuxbox/Drtic/tit içine atacaksınız.

Çevrimdışı Yükleme

Dreamboxınızın internet bağlantısı olmasını gerektirmez.

01. Web sayfamızdan bilgisayarınıza “çevrimdışı yükleme dosyasını” indirin.
    02. Dosyayı açın.
    03. Klasörün içindeki install, install.ppc ve dmxxxx.dsk <--(KENDİ CİHAZ MODELİNİZİ SEÇİNİZ) dosyasını Flash FXP ile dreamboxda /tmp içine atın

04. Pc'nizden Başlat-Çalıştır komutuna Örnek İp dir telnet192.168.0.29 kendi ip nizi yazınız tamam deyiniz

05-Cihaz kullanıcı adını yazın root ve değiştirmediyseniz şifrenizi giriniz password -dreambox bu yazı gözükmez enter basınız

06. Unix arayüzündeki komut istemine (~ >) aşağıdaki komutu aynen yazın:
    . /tmp/install <----(DİKKAT : Başlangıçta nokta boşluk ve eğik çizgi var!)

07-Devam etmek için "C" ye basın. DİKKAT: "c" değil "C".

09-Plugin dilini seçin küçük L olacak türkçe için

10. Varsayılan altyazı yerini seçin (2- tmp seçili olsun) 2 basın

11. Varsayılan font için f basın (önerilen md_khmurabi_10.ttf)

12-Ayarlarınız tamamsa Y ye basın

13. Yükleme “Done” mesajı ile sonlanırsa aşağıdaki komutu yazın:
    exit

Dikkat Dm 600 pvr için çıkacak komutlar
    kurulum sırasında aşağıdaki gibi çıkacaktır
    Select subtitles directory:
    1 - Flash (30764 kB free)
    2 - /tmp
    3 - HDD -> /hdd/local/tit
    4 - HDD -> /mnt/hdd/local/tit

siz nereye kurmak isterseniz o seçeneği seçiceksiniz
    1- flaşa
    2- /tmp altına (buraya atıldığında altyazılar geçici yüklenir)

Eğer "Installation error" ile sonlanırsa, o zaman yükleme dosyası bozuktur (sıklıkla bu dosyayı bir metin editörü ile açtğınızda).
    Kullanım

Drtic plugini altyazıları var/tuxbox/Drtic/tit dizininde arar. Altyazı .dtc uzantılı olmalıdır.

Drtic’i çalıştırmak için uzaktan kumandanızda sarı (bazı imagelerde) tuşa basın. Drtic plugini, bazı imagelerde Plugin menüsünden çalıştırılabilir. Listeden Drtic’i seçip OK’e basın. Önceden Dreambox’a altyazıları yüklemelisiniz (aksi taktirde "Altyazı dosyası açılamıyor!" mesajı ile karşılaşırsınız). Herhangi bir ftp istemcisi (klasik komut satırı ftp, ncftp, Total Commander, FileZilla, vs.), veya '-s' seçeneği ile jDrtic ‘i kullanabilirsiniz.

Drtic'in yardımı altyazı duraklatıldığında uzaktan kumandanızdaki HELP tuşu ile çalıştırılabilir. Altyazıyı BAŞLATMAK/DURAKLATMAK için OK’e, çıkmak için EXIT’e basın. Göstergeler sağ üst köşede yer alıyor. İlki OYNAT/DURAKLAT göstergesidir. Diğeri parlaklık göstergesi, takip eden de büyütme göstergesidir. İzlediğiniz programın geçen zamanını ayarlayabilirsiniz- sadece sayılarla yazın.

Daha fazla bilgi ve jDrtic – altyazı çevirici için Drtic'in websayfası’na bakabilirsiniz.
    Eklenen Dosyalar Eklenen Dosyalar
    Son Düzenleme düzdağ tarafından 03-08-2008 17:30 de yapıldı.

YENİ ÜYE
    üstatlar 6 aydır uğraşıyorum dirteci kuramıyorum. 600 pvr var hiçbiri uymuyor. 600 içinlütfen birk dirtec. Allah aşkına bilen varsa adresim mrheckurt@yahoo.com lütfen yardım

Super Moderator
    Nereden
    Anılardan
    Alıntı Orijinal Gönderi: mrheckurt Mesajı Görüntüle
    üstatlar 6 aydır uğraşıyorum dirteci kuramıyorum. 600 pvr var hiçbiri uymuyor. 600 içinlütfen birk dirtec. Allah aşkına bilen varsa adresim mrheckurt@yahoo.com lütfen yardım
    Hangi image yi kullanıyorsunuz öncelikle bunu belirtin telnetemi bağlanamıyorsunuz yoksa ftp denmi bağlanamıyorsunuz yukarıdaki size ait olan 7020 ile ilgili işlemleri yaptınızdamı menüde görünmüyor? belirtin yardımcı olalım hemen
    şayet telnetten ayarları yapamıyorsanız yeniden telnet ile bağlanın sizde şunlar görüenecek
    kurulum sırasında aşağıdaki gibi çıkacak
    Select subtitles directory:
    1 - Flash (30764 kB free)
    2 - /tmp
    3 - HDD -> /hdd/local/tit
    4 - HDD -> /mnt/hdd/local/tit

siz nereye kurmak isterseniz o seçeneği seçiceksiniz
    1- flaşa
    2- /tmp altına (buraya atıldığında altyazılar geçici yüklenir)
    geçici yüklenirin anlamı cihazın kapatıp açarsanız silinir flaşa atarsanız siz onay vermedikçe silinmez hadi birde bunları deneyin yukarıda size ait olan dosyaları veriyorum Klasörün içindeki install, install.ppc ve dmxxxx.dsk dosyasını dreamboxda /tmp içine atın sonrada cihazınıza telnet ile bağlanıp ayarlarınızı yapın kolay gelsin
    Son Düzenleme düzdağ tarafından 03-08-2008 17:39 de yapıldı.

YENİ ÜYE
    Oyuncucom oyuncu_masaoyunlari_okey_adx120x240 Image Banner
    Gemini 4.20 yardımın için teşekkürler

Bookmarks

Gönderi Kuralları

• Yeni konular açamazsınız.
  • Konulara cevap veremezsiniz.
  • Eklenti yükleyemezsiniz.
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz.
  •